Hvorfor er en 12 år gammel #metoo sag stadig relevant?

Af Franciska Rosenkilde, Kulturborgmester

Hvorfor er en 12 år gammel #metoo sag stadig relevant? – det diskuterede Aftenshowet i går.

I en så vigtig sag som #metoo bevægelsen driver, er enkeltsager ikke det centrale. Det er derimod vigtigt at belyse det enorme omfang af magtmisbrug, seksuel chikane og overgreb, der foregår og stadig bliver tysset ned.

Hvordan strukturer og magthierarkier ofte beskytter krænkeren fremfor offeret og hvordan denne adfærd reproduceres gang på gang. Dog er enkelte sager, så spot on til at illustrere det præcise billede og den helt nødvendige kulturændring, og her er sagen om Jeppe Kofoed utrolig relevant. Fra hændelsens gru 12 år tilbage, til alle de der forsvarede og holdte hånden under ham, til i dag hvor statsministeren har udnævnt ham som udenrigsminister.

I min optik er Statsministeren med til at legitimere den adfærd, ved at se ”igennem fingre” med Kofoeds historie. At efter en undskyldning og nogle år ”på bænken” i Europa parlamentet, udnævne ham til udenrigsminister, er vel næppe at udvise konsekvens overfor sexuel magtmisbrug.

Det er vigtigt at vi italesætter og debattere de hændelser, få et fælles sprog der gør at man tør at sige fra og ikke mindst udviser konsekvent politik på området, så det ikke længere er legitimt. På arbejdspladserne, på skolerne og selvfølgelig også i Folketinget.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s