LANGSOM GENÅBNING – HVAD ER DE NÆSTE SKRIDT?

Af Joy Mogensen, Kulturminister

Jeg ved, at hele kultur- og kirkelivet i Danmark tripper for at kunne åbne igen. Det kan jeg sagtens forstå.

Jeg er også selv utålmodig, og jeg glæder mig til, at vi snart igen kan få lov til at tage del i det kultur- og åndsliv, som vi holder så meget af.

Tænk at kunne gå på museum igen, bruge vores biblioteker, besøge de smukke kongelige haver og parker, gå i teatret, holde bryllupper og gudstjenester, søge håb og samvær i vores religion, heppe på vores favorithold på et fyldt stadion, grine til stand-up og gå til koncerter.

Men vi er nødt til at vægte de sundhedsfaglige hensyn højt. Genåbning skal ske på en gradvis og kontrolleret måde. Og det er vigtigt for mig at understrege, at beslutningen om en ansvarlig model for genåbning af samfundet og kultur- og kirkelivet ligger hos regeringen og hos de politiske partier i fællesskab.

Ligesom alle andre samfundsområder, så må vi forsøge at væbne os med tålmodighed.

Men I kan regne med, at jeg i de kommende uger vil gøre alt, hvad jeg kan for, at kulturen, idrætten, foreningslivet, kirken og de andre trossamfund bliver tænkt med.

Jeg er derfor gået i gang med at invitere museer, idrætsliv, folkekirken, teatre, spillersteder og andre relevante aktører til møder, hvor alle får mulighed for at byde ind med idéer og input til, hvordan vi skal sikre en ansvarlig genåbning.

I kender jeres institutioner og publikum bedst – og jeg har brug for jeres input, som jeg kan bære videre til et fælles overblik – der kan traffes beslutninger på baggrund af.

Vi skal igennem krisen sammen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s