At genåbne Danmark er en hårfin balance

Af Mette Frederiksen, Statsminister

At genåbne Danmark er en hårfin balance. Lidt som at gå på en line. Står vi stille, vil vi falde i. Går vi for hurtigt, går det galt.

Åbningen er baseret på myndighedernes faglige anbefalinger. Og vi har den tilgang, at vi hellere vil tage et skridt for kort – end et for langt. Det vil nemlig gå hårdt ud over vores samfund og økonomi, hvis vi bliver nødt til at lukke ned igen.

Kun hvis vi bliver ved med at holde afstand, vaske hænder, undgå at mødes for mange. Så kan vi begynde en forsigtig åbning af Danmark efter påske.

Her til aften har jeg præsenteret første fase for netop det: En forsigtig og kontrolleret genåbning. Noget af det, vi åbner for, er, at børn i institutioner og i 0.-5. klasse kan starte igen – men på en ny måde, hvor der blandt andet er større krav om hygiejne og om at være ude.

Samtidig er vi nødt til at forlænge lukningen andre steder. Jeg ved, det er hårdt for mange. For de festivaler og markeder, som mange frivillige har brugt lang tid på at planlægge. For de grundskoleelever, der ikke kan komme til eksamen. Og ikke mindst for de små erhvervsdrivende. Frisører, cafeer, restauranter – for bare at nævne nogle få. Derfor går vi nu i gang med – sammen med Folketingets partier – at se på, om vi kan forbedre og udvide de hjælpepakker, der allerede er indgået.

Det er så afgørende, at vi alle holder fast nu. Et lille skred i vores adfærd som individer kan få alvorlig betydning for hele vores fællesskab.

Og lad mig sige det helt klart: Hvis vi kan se – i løbet af påsken – at tingene skrider. Så begynder vi ikke den forsigtige og gradvise åbning efter Danmark.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s