Retorik

Af Signe Wenneberg

RETORIK: Noget jeg gerne vil takke for er politikernes retorik. Det betyder så meget. Måden hvormed de indleder og afslutter pressemøderne med høfligt og venligt at takke alle de andre partier. Måden de taler om samfundssind og løfte i flok. Måden de taler respektfuldt om alle faggrupper. Lærerne den ene dag. Freelancerne i dag. Det siver med det samme ud i samfundet.

Lad mig give et eksempel:

Det kan selvfølgelig være tilfældigt: Men i dag fik jeg – under en time efter seneste pressemøde om de selvstændiges svære situation – en mail fra en kommunal kunde. En kunde, der ellers med koldt blod var løbet fra en økonomisk aftale… Nu blev der brugt ord som “besinde sig” vise “solidaritet” og man indvilligede i, at betale mig halvdelen af mit oprindelige honorar i løn. Det har kæmpe kæmpe stor betydning, hvordan regering og folketing taler om krisen og om hvordan samfundet skal behandle freelancerne og de små selvstændige. Så tak fra mig!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s