Lev uden vold

Af Astrid Krag

Jeg havde tidligt besøg af TV2 her til morgen omkring situation for voldsramte kvinder, som er nødt til at flygte fra deres voldelige partner og søge på krisecenter.

Hele Danmark skal lige nu blive i deres eget hjem. Men hjemmet kan være et forfærdeligt og farligt sted at være for de kvinder, som udsættes for partnervold.

Lev Uden Vold fortæller, at antallet af opkald næsten er fordoblet her under Corona-udbruddet og at der er mangel på pladser. Det er alvorligt for de kvinder og børn som er i fare.

Derfor har jeg sammen med finanslovspartierne aftalt, at vi fremrykker de penge, vi med finansloven afsatte til at opbygge nye, varige krisecenter-pladser. Og på den måde sikrer at der kan oprettes akutte pladser, der hvor der er størst behov, med det samme! Tak til Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Alternativet. Vi arbejder nu på højtryk for at finde den konkrete model så pladserne kan blive etableret så hurtigt som muligt.

Og så vil jeg gerne sende en vigtig besked til de familier, der i disse dage oplever at presset er for stort og konflikterne vokser. Hvor skænderigerne bliver så voldsomme, at det er ubehageligt for børnene. Hvor det kan eskalere til fysisk eller psykisk vold, fordi I ikke kan håndtere den pressede situation: I kan benytte jer af ordningen med nødpasning. Også selvom mor og far ikke går på arbejde. Det gælder også hvis børnene er over 9 år gamle.

Sårbare familier og udsatte børn også kan bruge nødpasningen, hvis det bliver nødvendigt. Så hiv fat i jeres kommune og få ungerne afsted i dagtimerne, hvis det kan sænke konfliktniveauet. Vi skal passe på alle børn i denne ekstra-ordinære situation.

Del gerne beskeden, hvis du kender nogen sårbare familier.
Og kontakt børnenes lærer, hvis der er en klassekammerat, du er bekymret for i disse uger, så kommunen kan sikre barnet nødpasning eller en mere omfattende indsats, hvis det er nødvendigt!

Pas på hinanden derude ❤️

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s