50-års dagen for Thule ulykken

Af Christina Rosendahl på Facebook

I dag kl. 21.39 er det nøjagtigt 50 år siden et amerikansk B52 bombefly med 4 brintbomber ombord styrtede ned på isen ud for Thule-basen i Grønland og spredte radioaktivt materiale over et meget stort område. I minus 40 grader stod hundredvis af Thule-arbejdere og skovlede radioaktiv sne op.

I forbindelse med premieren på min film Idealisten, genopførte vi hele flystyrtet “Live på Twitter” her: https://twitter.com/B52RealTime
Minut for minut kan du være med ombord på flyet mens det styrter. Tryk på linket og oplev hele flystyrtet fortalt i 147 tweets med billeder. Man skal læse nedefra og op.

Jeg sender en hjertestråle til de ca. 50 overlevede Thule-arbejdere, der i dag er samlet på Fyn for at mindes begivenheden og deres gamle venner.

TWITTER KANALEN:

SYNOPSIS:

“Idealisten” er en spændingsfilm om et af de mest hemmeligholdte kapitler i det 20. århundredes danmarkshistorie. Under den kolde krig i 1968 styrter et amerikansk B-52 bombefly, lastet med fire brintbomber, ned ved den amerikanske militærbase i Thule, Grønland. Både den danske og amerikanske regering meddeler, at ulykken er under kontrol, hvorefter et stort antal danske arbejdere indsættes i en gigantisk oprydningsaktion. 20 år senere opsøges den unge radio journalist, Poul Brink, af en tidligere thulearbejder, der hævder, at de mystiske og dødelige sygdomme, hans kolleger nu dør af, skyldes oprydningsarbejdet. Brink efterforsker historien, men da han konfronterer det officielle Danmark med sin mistanke, mødes han af en mur af tavshed og efterhånden går det op for ham, at sagen har tråde til både den danske og amerikanske regering.

TRAILER:

ØVRIGE SOCIAL MEDIA KANALER:

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s