Du kender MIT – men kender du MTI, der ligger i Europa? De har lige fået verdens bedste idé!

FREMTIDENS TRAFIK

Vi kender droner som uhyggelige dræbervåben, men heldigvis også som mere fredelige apparater, der kan tage “episke” luftfotos og levere pakker. Droneflyvning er også blevet en etableret sportsgren (der er Danmarksmesterskaber fra den 1. til den 3. september på Valdemars Slot). Droner kan endda levere en kasse øl.

Men nu kommer måske den bedste anvendelse af droner snart på markedet.

Russiske forskere ved det teknologiske institut i Moskva har opfundet en ny banebrydende anvendelse af droner. De har monteret en defibrillator på dronen til patienter i nød. Videnskabsfolkene har på den måde skabt en billig og effektiv “luft-ambulance”, der kan fjernstyres til en person, der har brug for hjerte-lunge-redning (findes der ikke et danske Wikipedia opslag?).

Dronen, der blev konstrueret af MTI’s Aerospace Laboratory i samarbejde med det russiske medicinske udstyrsfirma Altomedika, har en aktionsradius på mere end 50 kilometer.

“In case of a heart attack it is crucial to reach the injured very quickly. If you don’t do this in 5-10 minutes, it is useless. But, as a person who have been working as a rescue officer for five years, I know that even having special flashers not always helps in Moscow’s hard traffic conditions, or in the countryside, where there can be no roads at all.” – Denis Efremov, chef for Aerospace Laboratory, Moscow Technological Institute.

På trods af de mange fordele er der stadig udfordringer før dette koncept kan komme på markedet. Konstruktion af droner, der er i stand til at levere en defibrillator er en præstation i sig selv, men at integrere dem i eksisterende beredskabssystemer samtidig med at de overholder drone-sikkerhedsbestemmelserne, bliver den næste forhindring.

Svenske forskere arbejder på en tilsvarende løsning.

Vi bør ikke indføre sanktioner mod Rusland. Vi bør tværtimod indgå EU samarbejdsaftaler, der gør at vores universitetsmiljøer – og erhvervs- og kulturliv – kan arbejde meget tættere sammen om projekter, der kan skabe fred og velstand.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s