Er du klar til at køre din bil ned i en elevator, der skyder dig afsted under jorden på en slæde?

FREMTIDENS TRAFIK

Elon Musk kan nogle gange minde lidt om Howard Hughes. Ikke fordi han er speciel excentrisk eller Hollywood flamboyant. Men fordi han har fokus på bevægelse og fart. Det samme havde Hughes, der også brugte sin formue på nye eventyr med sine luftfartseksperimenter, der blev realiseret med formuen fra filmindustrien.

Opfinderen Musk har med afsæt i PayPal-formuen lanceret en lang række innovative selskaber, herunder Tesla (batteri- og bil-teknologi), SpaceX (rum-teknologi), SolarCity (solenergi-teknologi), Neuralink (neuro-teknologi) og HyperLoop (transport-teknologi). Sidstnævne har bl.a. danske Bjarke Ingels med i arbejdsgruppen. Hertil kommer projekter som Musk Electric Jet, en motor-teknologi til supersoniske VTOL fly og flere andre ideer som f. eks. non profit projektet OpenAI. Senest er Musk gået i clinch med Facebooks Mark Zuckerberg om betydningen af kunstig intelligens i fremtidens samfund.

Et af de nyeste projekter er THE BORING COMPANY. Bag det pudsige navn er en ny måde at designe biltrafik på. Underjordiske slædesystemer. Det lyder vildt. Det ser vildt ud. Men ligesom med det ligeså fantastiske HYPERLOOP projekt er de gået igang med at bygge testbaner. Denne nye promo video giver en idé om hvordan det kommer til at foregå:

Man må dog håbe at Musk ikke ender som Hughes.


Anbefalet læsning:

Vanity Fair, marts 2017: “Elon Musk’s Billion-Dollar Crusade to Stop the A.I. Apocalypse”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s