Irma vs Netto er den kamp vi vil se

Af Niels Kliim

Det irriterer mig stadig, grænseløst, at man i Coop ikke har fantasi til at bygge videre på et af de største brands inden for supermarkeder. Man fælder sgu da ikke bare det ældste træ i skoven, uden at at have prøvet ALT. Det kan ikke rejses op igen!

Hvis planen er at prøve kræfter med Netto, så tror jeg det er en dødssejler. Netto er nok den kæde, der er tættest på at matche Irma som brand, og når man dertil lægger Løgismose, så har men en succes, hvor man kan servicerer alle typer kunder.

Coop 365 Discount er og bliver en Fakta, iklædt grønne farver, sandsynligvis for at foregive en aura af bæredygtighed og økologi – et greb der blev benyttet en del for 5-10 år siden.
Fakta var en fiasko, og var sikkert FDB’s desperate forsøg på, at følge trop med Netto, da de dukkede op. Men hvor Netto var originalen, der virkede til at have en klar plan, omkring alt, så var Fakta – også den gang – en billig kopi, uden anden ide end at være lige som Netto.

Uden at skulle påstå at vide, hvad der foregår, så virker det til, at historien gentager sig. Coop forsøger igen at “blive ligesom Netto”. Denne gang med Coop 365 Discount med Irma varer.
Selvfølgelig dur det ikke. Hvor Fakta i det mindste matchede Netto lidt på navnet, så har man nu valgt det vanvittigt umulige navn Coop 365 Discount, som virker som det bedste af en lang række dårlige, eller som et kompromis, der har skullet gøre mange involverede tilfreds, frem for et navn, der står klart og tydeligt – og som man ved hvordan skal udtales 😁

Irmavarer skal købes i Irma. De er en del af hele indkøbsoplevelsen, og personligt tror jeg desværre ikke, at de kan konkurrere mod Løgismose, som brand. Derfor er ethvert forsøg på at matche Netto + Løgismose med Coop 365 Discount + Irmavarer nok dødsdømt på forhånd.

Det er derfor jeg ikke forstår at man ikke bygger en discountbutik op omkring, det eneste brand, der kan matche Netto, nemlig Irma.

Irma er jo alligevel, af en eller anden ejendommelig årsag, ofte blevet målt op imod Nettos priser. Hvorfor så ikke tage kampen op der? Lav en luxus discountkæde ud af Irma og udbred den til hele landet.

Hvis man tager Alfred Josefsens historiske økonomiske tal for Irma, og selv hvis man trækker lidt fra, da de måske kan være en smule biased, så ligner Irma jo ikke en synkende skude, men et stolt skib med en smule slagside, der med den rette kaptajn, vil kunne tage kampen op med alle.

I stedet har vi fået en plimsoller, der sejler forvirret rundt uden retning.

Nu ved jeg jo ikke hvordan det går med de andre kæder, men hvis eksempelvis Meny virker og hvis Spar virker, så er det jo ikke fordi, der ikke er kunder til den type butikker, men fordi Coop ikke magter (eller agter) at få Irma til at virke.

Og endeligt kan man jo sige, at hvis Coop vil lukke det der pt. ikke giver overskud, så er der nok også andre forretninger under Coop, der burde lade livet.

Jeg anerkender fuldt ud, at ejerne af Irma kan gøre lige præcis som de vil, jeg er blot irriteret over en historieløs ejers enorme tro på at drive forretning udelukkende efter Excel-ark. Det virker bare til at Coop er enormt dårlige til at drive forretning, og det må da gøre enormt ondt på dem.

Jeg tror simpelthen ikke at Irmas lukning, kommer til at få positiv indflydelse på Coops budgetter i fremtiden. Jeg tror simpelthen de – som historien har vist gang på gang – er dårlige til at drive forretning. Når de opdager det, så er guldkalven slagtet.

Irma vs Netto er den kamp vi vil se. Den kunne både ende i uafgjort og forlænget spilletid.

Forza Irma 😞

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s