Statsministeren Spørger

Af Mette Frederiksen, Statsminister

Kære alle
Det her har jeg glædet mig til at dele med jer. I morgen udgiver jeg første afsnit i min nye podcast, ”Statsministeren Spørger”. Og jeg håber, at I vil lytte med.

I noget tid har jeg tænkt over, hvordan jeg kan være med til at skabe et rum, hvor der er lidt mere tid til nogle af de store spørgsmål, som præger vores samfund. Den politiske debat på Christiansborg kan til tider gå hurtigt. Også for hurtigt. Vi gør budskaberne skarpe. Selvfølgelig for at kommunikere tydeligt. Men desværre betyder det også, at nuancerne nogen gange forsvinder. Måske skal vi være bedre til at lytte til hinanden og stille spørgsmål, inden vi giver vores svar. For sandheden er jo, at der sjældent findes én god løsning på de svære spørgsmål. At verden ikke kommer i sort og hvid. Men at politik oftest er fyldt med nuancer, svære overvejelser og dilemmaer.

Jeg har selv været i tvivl. Mange gang. Og i de situationer søger jeg ofte ny information og taler med mennesker, som jeg stoler på og respekterer. Jeg tror oprigtigt på, at det er i den politiske debat – om alt det der er svært – at vi bliver klogere på hinanden og på vores samfund.

I min podcast inviterer jeg hver uge en ny gæst ind til en samtale om et emne, der optager os begge. Ideen er, at der skal være tid til en ærlig snak om de dilemmaer, verden unægteligt rummer. Plads til at være enige, men også uenige.

Det her er min absolutte debut. Min første podcast. I morgen kommer det første afsnit. Det er en samtale med Rune Lykkeberg, chefredaktør på Information, om Vesten før og efter krigen i Ukraine. Og vi når også omkring klimakrisen, Indien og Europa.

Jeg håber, at I vil tage godt imod den 🙏🏼

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s