Mød en medarbejder i kommunen

Københavns Kommune skriver:

“Jeg elsker virkelig mine ture med Sociolancen. Det er en meningsfuld indsats, der vitterlig gør en forskel for mange, udsatte borgere i København.”

Sådan siger Robert, der arbejder i Socialforvaltningen og som kører Sociolancen, der rykker ud, når udsatte københavnere har brug for social- og sundhedsfaglig hjælp.

”Når vi bliver kaldt ud til en borger på gaden eller i eget hjem, spørger vi altid ind til, hvad den enkelte har brug for. Forleden blev vi kaldt ud til en lejlighed, som var fuldstændig sandet til. Der var flasker i hele stuen, og både indehaver af lejligheden og kæresten var meget berusede. Vi fik en god dialog med dem og fik etableret kontakt til en boligrådgiver med henblik på at få gjort rent i lejligheden. Derudover fik vi også formidlet kontakt til rusmiddelbehandling København. Vi gør i det hele taget meget ud af at bygge bro til relevante sundheds- og socialtilbud i kommunen. Det kan være væresteder, herberger, behandlingstilbud eller tilbud, som kan støtte den enkelte i at fastholde livet i egen bolig,” fortæller Robert og uddyber:

”Når jeg slutter en vagt på Sociolancen, kan jeg virkelig mærke, at jeg har gjort en forskel for mennesker, som har det rigtig svært. Og det betyder meget for mig at kunne være med til at hjælpe folk videre i tilværelsen.”
Sociolancen drives af Københavns Kommune i samarbejde med Regionens akutberedskab. Den kører i hele kommune og er bemandet med en paramediciner fra akutberedskabet og en socialfaglig medarbejder fra Københavns Kommune.

Ser du en borger i København, du er bekymret for, kan du ringe 112. Alarmcentralen vurderer, om det er Sociolancen, der skal sendes ud.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s