KAN MUSIKSTIMULATION LINDRE SENFØLGER EFTER COVID-19?

Region Sjælland skriver:

Det vil neurolog og overlæge ved Holbæk Sygehus, Peter Michael Nielsen, der har forsket i musikstimulation i 30 år, nu undersøge nærmere.
Med EU-forskningsmidler i ryggen deltager han i et forskningsprojekt, der skal undersøge, om musik kan lindre neurologiske senfølger efter COVID-19, hvor nedsat lugte- og smagssans, hovedpine, smerter og træthed ofte er langvarige følgesvende.

Peter Michael Nielsen har selv udviklet musikstimulationen, der i et pilotstudie allerede har vist effekt på funktionelle og psykiske lidelser efter COVID-19.
Tanken er, at musikstimulationen kan hjælpe hjernen med at komme i balance igen. Sygdommen har forstyrret centralnervesystemet og skabt ubalance i hjernens signalstoffer. Selv efter patienten er rask, bliver hun ved med at opleve symptomer.

“Det er nogle små følelegemer, vi har overalt; i huden, i knoglerne og i vores indre organer – og pacini-systemet løber til hjernen med meget stor hastighed og meget stor styrke. De små legemer fungerer som bas-mikrofoner i kroppen, der sender signaler til det område i hjernen, hvor symptomerne på smerte, lugte, smag og sågar epilepsi opstår, og beslaglægger dem. Ved at spille musik og bas for patienterne overbelaster man det sensoriske nervesystem med indtryk i en sådan grad, at symptomer kan dulmes eller helt forsvinde,” siger Peter Michael Nielsen.

Musikstimulationen skal fungere som supplement til træning på lugte-og smagsklinikker og skal udbredes til både Køge, Göteborg og Lund.

Medierne har allerede vist stor interesse for Peter Michael Nielsen, og du har måske allerede set ham i TV2 Nyhederne eller hørt ham fortælle i P4. Forskningsprojektet er dog i en indledende fase, og Peter Michael Nielsen tager derfor ikke patienter.

Lyt til en bid af en behandlingslydfil, som Peter selv har komponeret. Den hedder NordLys og er inspireret af hav, fuglesang og af skandinaviske folkemelodier: https://lnkd.in/gb5K8UZM

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s