En morgen havde den gamle, ensomme heks igen set sig gal på de fremmede

Af Flemming Chr. Nielsen

I anledning af nytåret og med lykkebringende hilsener til jer alle får I den opbyggelige historie om min afdøde faster, der i mange år var én af Dansk Folkepartis kernevælgere.

Min fasters skolegang havde været spredt og tilfældig. Hun ernærede sig hele sit ugifte og voksne liv som kogekone og børnepasser for lokale honoratiores i en lille vestjysk by.

Som gammel fik hun en pensionistbolig og relativt gode økonomiske kår, men når jeg besøgte hende, og det gjorde jeg gerne for hendes kogekunst alene, underholdt hun mig mer og mer om alle de flygtninge og indvandrere, der bredte sig rundt omkring hende.

Se nu ham fra Irland (hun mente Iran, men geografi kendte hun ikke meget til). Han slog kun græsplænen hver anden uge og sad ellers og hang med en avis eller en bog i stedet for at bestille noget. Og hele familien over for med to forkælede småpiger på cykel (hun troede, de var fra Tyskland, men de viste sig at komme fra Afghanistan).

Om morgenen stod hun ved vinduet i sin pensioniststue og stirrede olmt ud på de to piger på vej til skole, for hvem havde betalt deres cykler? Skatteyderne selvfølgelig. Og hvem betalte deres husleje og skolegang? Også skatteyderne.

Men pludselig blev min faster en ganske anden. Jo, for en morgen havde den gamle, ensomme heks igen set sig gal på de fremmede, mens hun stod ved sit vindue.

Og hvad var der sket? Jo, de to småpiger fik øje på hende, OG DE VINKEDE IND TIL HENDE. Som en automatrefleks vinkede hun igen. Lamslået så hun pigerne stille cyklerne fra sig og komme hen til vinduet. Hun udskiftede sine sure miner med et tøvende smil og satte vinduet lidt på klem. Hun snakkede med pigerne. Fra den dag fortalte hun altid med ømhed om dem og deres prægtige familie og om ham den friske unge mand med avisen og bogen. Det var nu spændende at høre om andre lande og andre skikke. Og det kunne tilmed være en oplevelse. Pludselig blev hun nysgerrig og opmærksom. To smilende piger fra Afghanistan overrumplede hendes kulde.

Dansk Folkeparti mistede dermed en kernevælger. Og tak for det, kære afdøde faster. Gid du endnu havde levet og haft din stemmeret.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s