Fernisering på valgplakater

Alternativet i Helsingør skriver:

🎨 KOM TIL FERNISERING AF ALTERNATIVET HELSINGØRS KUNST-VALGPLAKATER
I stedet for at købe en masse nye valgplakater hjem, har Alternativet Helsingør valgt at bruge halvdelen af plakatbudgettet på at betale to lokale kunstnere for at skabe et kunstværk hver, der skal agere aktivistisk Alternativet-plakater, der leverer nogle af vores mærkesager gennem kunsten. Ferniseringen bliver afholdt torsdag den 28. oktober kl. 15, på Kongevejen overfor Drømmeland (der hvor Flynderborgvej rammer Kongevejen).

💚 Vi håber, at du har tid og lyst til at kigge forbi – gerne med familien – og se kunstplakaterne til ferniseringen – eller bare i løbet af de næste par uger. Du kan læse vores pressemeddelelse, i forbindelse med ferniseringen, herunder.

PM: 28/10 HOLDER ALTERNATIVET FERNISERING PÅ KONGEVEJEN MED UNIKKE VALGPLAKATER KREERET AF LOKALE KUNSTNERE

Alternativet er kendt for sine unikke valgplakater – og i år har Alternativet Helsingør også valgt at gå alternativt til opgaven. Alternativet har hyret to lokale kunstnere til at skabe en valgplakat hver, der skal hylde naturen og sende et politisk budskab om en af Alternativets lokale mærkesager: Reduktion af luftforurening, støj og CO2- udledningen fra trafikken.

Ferniseringen af kunstplakaterne vil finde sted torsdag den 28. oktober kl. 15 på stykket ved Kongevejen, hvor cyklister og gående kan tilgå Belvederevej. Det er også her, hvor biler og lastbiler, der kommer fra færgen, drejer til venstre og kører gennem kommunen på Kongevejen.

KUNSTVÆRKERNE SKAL SENDE ET TYDELIGT BUDSKAB TIL BORGERNE OG DET KOMMENDE BYRÅD

De to lokale kunstnere, der er hyret til opgaven, er grafiker Kaspar Sivertsen og billedkunstner Eva Louise Buus. De har fået kunstnerisk frihed til at lave en kunstplakat hver, hvor lokal mos er en del af kunstværket. Grunden til at Alternativet netop vil have mos med i værkerne, er at mos både kan reducere støj og rense luften for alle de forurenede partikler, der udledes langs Kongevejen.

Plakaterne skal sende et klart budskab til det kommende byråd om, at de skal tage ansvaret på sig og sikre renere luft og mindre støj, samt arbejde for en markant reduktion af CO2-udledningen fra de tusindvis af biler og lastbiler, der hver dag kører gennem kommunen.

VIL HELLERE STØTTE DEN LOKALE KUNST END AT PLASTRE HELE BYEN TIL MED ALTERNATIVET-PLAKATER

Halvdelen af Alternativet Helsingørs plakatbudget er brugt på at betale de to kunstnere for at kreere de unikke kunstværker, der skal forundre, skabe debat og pryde i gadebilledet.

Dette ligger fint i tråd med Alternativets politik om en grøn og bæredygtig omstilling af samfundet, hvor samfundsøkonomien er i balance og borgerne bruger penge på f.eks. mad- og kunstoplevelser, frem for de mange materielle genstande, der tærer på jordens ressourcer.

Alternativet Helsingør har hængt omkring 400 plakater op, hvoraf ca. halvdelen er genbrugte plakater fra tidligere valg. De nyproducerede plakater er lavet helt uden plastik og er af pap og papir, der kan nedbrydes i naturen, hvis de ved en fejl skulle ende der.

Alle Alternativets byrådskandidater vil være til stede til ferniseringen på torsdag. De to kunstnere vil også være til stede og fortælle om tankerne bag deres værker.

Hvis du selv har mulighed for at tage et lille glas med, kan vi hjælpe med at fylde det, men vi vil gerne undgå en-gangs-ting – så hjælp gerne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s