DAN TURÈLL MEDALJEN PÅ BRITISH MUSEUM

Af Lars Movin

Mens vi tæller ned til omsider at kunne uddele Dan Turèll Medaljen til sangeren og sangskriveren Claus Hempler – det sker fredag den 15. oktober kl. 15 på Vangede Bibliotek – kan vi glæde os over, at et eksemplar af samme medalje netop er blevet indlemmet i samlingen på British Museum i London.

Dan Turèll Medaljen er udført – i bronze – af medaljøren og maleren Barry Lereng Wilmont, som i sin tid både var ven og samarbejdspartner med Dan Turèll, blandt andet omkring den store grafiske mappe “Ulysses’ Spejl”, der blev udgivet af Henrik Kampmanns Galleri i 1981.

Medaljen er siden 2012 blevet tildelt en person, der i sit kunstneriske virke korresponderer med Dan Turèlls værk og ånd, og findes i forvejen i Nationalmuseets samling. Og nu indgår den altså også i British Museums faste Medaljesamling. Finere kan det næsten ikke blive!

Tillykke til Barry Lereng Wilmont, som i den pressemeddelelse, Dan Turèll Selskabet har udsendt i forbindelse med den glædelige begivenhed, citeres for følgende udtalelse:

“Jeg er blevet oplyst, at British Museum kun sjældent udviser en sådan interesse for en medalie. Interessen skyldes blandt andet, at jeg de første år på Kunstakademiets billedhuggerskole i København (ved professor Mogens Bøggild 1967-1969) arbejdede med cire-perdue støbning i forbindelse med, at jeg ville finde Antonio Pisanellos (1389-1455) glemte arbejdsproces i fremstillingen af hans særegne og usædvanlige smukke medalier. British Museum suppleres tilmed min første cire-perdue støbte medalie i bronze fra 1967 og som blev præmieret på Kunstakademiets udstilling samme år på Charlottenborg. Dan Turèll medalien – som jeg lavede i 2011/2012 – blev den sidste fra min hånd. Dansk Numismatisk Forening har gennem årene doneret alle mine udførte medalier (33 stk.) til Nationalmuseet, hvor de befinder sig i Den Kgl. Mønt & Medaliesamling.”

(Dan Turèll Selskabet består af Peter Strøm, Jan Poulsen og overtegnede).

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s