Hegn om Europa løser ikke noget

Enhedslisten skriver:

Rosa Lund var i P1 Debat i mandags, hvor debatten handlede om hegn og mure omkring EU’s grænser.

Hun blev blandt andet spurgt om, hvorvidt det er på tide at bygge flere mure og pigtrådshegn omkring Europa, så vi kan beskytte EU’s ydre grænser.

Her er hendes svar:
Nej, det mener jeg ikke. Jeg har svært ved at se, hvad det skal løse. Det er ikke sådan, at mennesker holder op med at være på flugt, fordi vi har mere pigtråd omkring EU’s ydre grænser. Når det er sagt, så er jeg enig i, at det er meget nemt for os at stå i Danmark, som tager meget få flygtninge, og sige, hvad Grækenland skal gøre. Derfor mener jeg, at vi skal have en bedre fordeling og en mere solidarisk fordeling af flygtningene i Europa.

Hegn om Europa løser ikke noget. Det stopper ikke migrantstrømmene.

Jeg har svært ved at se hvad det løser.

Jeg synes ikke, det er fornuftigt at bruge penge på hegn. Jeg tror, at det hegn og Frontex (Den Europæiske grænse- og kystvagt) især ender med at koste menneskeliv i sidste ende. Vi ser, at Frontex laver de der pushbacks tilbage til Tyrkiet, hvor folk jo dør midt ude på Middelhavet. Derfor mener jeg, at det er en dårlig løsning.

Det handler om at der er mennesker på flugt. Det handler om rettigheder. Det handler om mennesker på flugt fra krig, tørke, og som er personligt forfulgt. Jeg synes også, at vi skal hjælpe Grækenland. Men den bedste måde at hjælpe Grækenland på er at tage nogle af de mennesker, som er i Grækenland. Som er på Lesbos, og flygtningebørn i Athens gader. Tage dem og give dem et ordentligt liv.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s