Hatte i Holbæk

Statens Kunstfond skriver:

HATTE I HOLBÆK – MØD LILY OG FLORA 👒

Søndag indvies skulpturerne Lily og Flora ved Oplevelsescenter Nyvang i Holbæk. Skulpturerne af @lilibethcuencarasmussen er formet som stråhatte og lavet af manilareb og pil. Værket er både levende og forgængeligt og vil ændre sig over tid – måske kommer der mos på hattetoppene og farveskift.

Lily og Flora indvies kl. 12 sammen med performanceværket ”Wherever I lay my hat that’s my home.”

Om værkets betydning siger Lilibeth Cuenca Rasmussen:
“For mig er hattene symboler på frihed og tryghed. Frihedshuen eller ‘den frygiske hue’ er oprindelig en romersk tradition, hvor en slave, der fik sin frihed, fik en hue på hovedet. Denne frihedshue, med rød farve og kaldt ‘jakobinerhue’, blev et centralt symbol under den franske revolution 1789. Placeringen foran Oplevelsescenter Nyvang i Andelslandsbyen kan læses som et symbol på individets frihed i kraft af fællesskabet. Betydningen og styrken ved at alliere sig med ligesindede og andre med fælles interesserer.”

📸: @kasper.hjorth_ / BUROJANTZEN

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s