Kortfilm: Only The Sound

Af Lars Movin

ONLY THE SOUND
(Ny film på min YouTube-kanal).

Jeg har lagt en god håndfuld nye (gamle) film på min YouTube-kanal, som jeg vil præsentere de kommende dage.

Vi lægger ud med “Only the Sound” (2005), et lille videonotat skabt sammen med min gode ven og mangeårige samarbejdspartner Niels Plenge. I sommeren 2001 rejste jeg til Beijing med mit videokamera og gik på opdagelse i byens gader og parker, hvor man midt i den brusende urbane modernitet dengang stadig kunne støde på små oaser for fordybelse og sansestimulering. Efter hjemkomsten overlod jeg materialet til Niels Plenge, som med inspiration fra et par linjer af den kinesiske T’ang-dynasti-digter Po Chü-i (772-846) skabte et forløb ud af materialet og tilsatte et lydspor komponeret med afsæt i nogle af de lyde, jeg havde optaget.

I en engelsk oversættelse lyder linjerne fra Po Chü-i’s digt: “It is only the sound of running water. / But I never grow tired of listening to it.”

Filmen varer 18 minutter og kan ses her – god rejse:

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s