#FRIDAYSFORFUTURE, #METOO og #BLACKLIVESMATTER

Af Franciska Rosenkilde, Kulturborgmester

#FRIDAYSFORFUTURE, #METOO og #BLACKLIVESMATTER✌🏽

Hvad har de tre emner til fælles – udover, at de alle har fyldt debatten i 2020?

De har i hvert fald det til fælles, at de alle i høj grad er blevet båret frem af en generation, der har et mod og en vilje i sig, som vi skal flere årtier tilbage for at kunne spejle. En generation, hvis gennemslagskraft og kamp kan være med til at løse de massive udfordringer, generationerne før dem har skabt.

De har også en sårbarhed til fælles, at turde at se samfundsudfordringer i øjnene og råbe op, og det lykkedes. De har råbt magthaverne og de såkaldt voksne, der er til stede, op, bl.a. gennem demonstrationer, klimakunst og modige taler.

Det siger noget om den kraft, der er i mødet mellem ungdom, oprør og kunst. Og det siger en del om den aktuelle ungegenerations gennemslagskraft.

Kunsten giver et sprog for det, som ord og tal ikke altid formår at udtale. Og kunsten giver den refleksion og inspiration, der folder vores kreativitet ud.

Det talte jeg om her til aften ved et arrangement på Art Hub. Her debatterede vi nemlig kunstens rolle, ungdommens mod og de massive klimaudfordringer.
Alt sammen noget, der står mit hjerte næ.

💚

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s