Bilfri Middelalderby

Af Frank Jensen, Overborgmester i København

Bilerne skal ud af Middelalderbyen i København. Vi kender alle sammen Middelalderbyens snørklede gader, butikker, byliv, fodgængere og fantastiske stemning. Det er en bydel, som på mange måder er Københavns hjerte, men som også er under pres af trafik og trængsel. Jeg drømmer om, at Middelalderbyen bliver en bydel uden biler med mere plads til mennesker, butikker og grønne trygge byrum, hvor luften er frisk og fri for bilos.

Da Middelalderbyen blev grundlagt for over 800 år siden, var der af gode grunde slet ikke tænkt på biler. Men i dag, skaber bilerne både støj og bilos. Det skal vi have lavet om på. Det er klart, at Middelalderbyen stadig skal fungere – der skal fortsat være plads til håndværkere og varetransport, personer med handicap osv., men vi skal sætte en klar retning om en bilfri bydel. Hvad synes du om det?

One thought on “Bilfri Middelalderby

  1. Ja tak. Ingen biler i middelalderbyen. Det skulle være sket for længe siden. Man kan jo gå til en hvilken somhelst lokation i området på 10 min. Omgivet af metro stationer. Tænk byen ny. For min skyld gerne yderligere begrænsning af biltrafik i udvalgte områder af byen.
    Hilsen en københavner med bil

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s