Aftale!

Af Mette Frederiksen, Statsminister

Er ualmindeligt glad for, at alle Folketingets partier her til aften (nat er det jo i virkeligheden nu) er enige om at udvide den første fase af genåbningen en smule.

Ingen har lyst til at holde Danmark lukket en dag mere end højst nødvendigt. Men vi må ikke gå hurtigere frem, end at vi stadig kan holde epidemien under kontrol.

Den aftale vi har indgået nu, gør det blandt andet muligt for frisører og liberale erhverv at åbne igen. Vi er også enige om, at der er brug for en særlig indsats, der skal modvirke ensomhed, sårbarhed og støtte socialt udsatte børn og unge. Ligesom vi tager en række andre målrettede initiativer, bl.a. i forhold til domstolenes muligheder for at afvikle sager.

Jeg ved, at der har været mange ønsker til, hvad der skulle med i en udvidet åbning. Og der er meget, vi ikke kan imødekomme nu. Det er helt afgørende for os, at vi ikke går for langt. Så vi ikke sætter alt det over styr, som indtil nu er lykkedes så flot – takket være alles indsats i fællesskab.

Derfor er det også vigtigt for mig at understrege, at det vi gør nu, holder sig indenfor rammerne af det, myndighederne vurderer er forsvarligt. Og alt – alt! – afhænger fortsat af den adfærd vi hver især udviser. Vi skal holde sammen ved at holde afstand.

Tak til partilederne for et godt og konstruktivt samarbejde, hvor det på kort tid er lykkedes at nå til enighed. Jeg glæder mig til, at vi sammen fortsætter forhandlingerne om de næste faser af genåbningen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s