Ny indretning på metrotogene

Metroselskabet skriver:

Hvis du rejser med metrolinjerne M1/M2 i de kommende uger, vil du muligvis støde på noget nyt i metrotoget. Torsdag begynder vi nemlig at teste en ny måde at placere sæderne. Med den nye indretning vil vi teste, om vi kan skabe bedre plads, når der er mange med toget.

Metroens passagerer har en tendens til at placere sig i området omkring dørene, hvilket kan give trængsel, også selvom der egentlig burde være plads nok. Med den nye indretning bliver sæderne placeret langs ydervæggene, og målet er, at det skal blive nemmere for passagererne at fordele sig i vognene. Testen skal undersøge, om pladsen bliver bedre udnyttet, og det bliver lettere at komme ind og ud.

I første omgang vil tre tog få den nye indretning. Efter en periode vil vi vurdere, om ændringen kan siges at forebygge trængsel. Hvis det er tilfældet, vil det blive afgjort, hvor mange af de resterende tog, der skal have den nye sædeopstilling.

I de seneste uger er passagertallet på grund af Coronavirus/Covid-19-krisen faldet med ca. 85 pct. i forhold til det normale niveau. Efter myndighedernes udmelding om en gradvis genåbning af samfundet vil passagertallet stige. Der er dog fortsat tydelige retningslinjer i forhold til f.eks. at holde afstand, rejse uden for myldretid og undgå at rejse, hvis man er syg. Kunderne vil i den periode opleve, at der vil være færre i togene, og at de kan blive bedt om at vente på næste tog eller at skulle vente på gadeplan, hvis der er for mange på stationen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s