Det omsorgsfulde Samfund

Af Peer Aagaard

På det plejehjem hvor min mand arbejder, når han ikke som mig er i karantæne, er der til dato registreret ni tilfælde af coronavirus, herunder et dødsfald.

Samtidig har jeg selv kolleger som i disse dage og uger knokler nærmest i døgndrift. At arbejde på Infektionsmedicinsk Afdeling på Riget er at befinde sig i orkanens øje.

Det føles fattigt og utilstrækkeligt at sige det her fra vores sikre hjemme-isolation, men vi tænker på vores kolleger næsten konstant. Den uegennyttige, kolossale indsats, som de præsterer i denne tid, vidner om en medmenneskelighed og en dedikation, der kræver folk af en ganske særlig støbning.

Det samme gælder naturligvis også alle de andre, som er med til at holde samfundets hjul i gang i en tid, hvor det overvældende flertal af os prøver at gøre det så godt, vi kan – ikke bare for os selv, men også for andre.

Måske bør vi holde op med at tale om vores velfærdssamfund, fordi ordet vækker associationer om økonomi og komplicerede regler, som lader mange i stikken. Er målet ikke snarere Det omsorgsfulde Samfund, hvor mennesket er i centrum, og hvor vi er bedre til at anerkende hinandens individuelle evner, indsats og behov?

Mit håb er, at ånden fra Corona lever videre længe efter, at vi har lagt epidemien bag os.

Der ligger en skæbne og et levet liv bag hvert eneste tal i statistikkerne, men vi er alle meget mere end et nummer eller en profil på nettet. Pas på de andre og dig selv. Dét er læren af Corona.

Med stor tak og mange kærlige tanker.

/P

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s