Brev fra Italien

Af Ellen Søs Lundquist

Når den eneste larm der er, er den som kommer fra en selv. Ja, så er det fordi landet er i huskarantæne, alle til hobe, hele Italien, mit elskede Italien lider.

Og jeg skriver sådan set det her, så I oppe I det smukke kongerige, Danmark, kan tænke jer rigtig rigtig godt om, inden at Itager ned og træner, og køber ind, og tager til arrangementer, også dem med blot 10 mennesker. Jo hurtigere at folk sætter sig selv i karantæne, jo hurtigere kommer vi alle sammen over denne her krise.

Hvis folk bliver ved med at opføre sig som om at intet er sket. ja så kan det være at I også ender her hvor Italien er lige nu. I stor ensomhed

Og ja, ensomhed, jeg hørte at folk der i forvejen lider af psykiske problemer, har det helt forfærdeligt over denne her situation, det er så sørgeligt.

At komme i huskarantæne betyder, at vi alle skal blive inde i vores huse, med lukkede vinduer, siger staten, så os på landet med marker og haver omkring os, er heldige, vi kan gå ud. Men altså vi skal blive hjemme hos os selv, og ja hos os selv, man kan ikke sidde sammen med naboerne, og hygge sig, ej heller sammen med familien.

Og skal man ud og købe ind, SKAL det ske inden for ens egen kommune, og kun en fra husstanden skal tage afsted, folk er iført masker og plasthandsker når de tager afsted. KUN butikker med madvarer, har åbent, dog ikke i weekenden, det har kun supermarkederne, apotekerne er dog åbent som altid, og Ferramenta butikkerne har også åbent, da de har gas, osv., som jo er en nødvendighed.

Og der er så masser af fødevarer, som staten også lovede der ville være, så stop alt det der hamstrings ucharmerende opførsel.
Når vi kører ud, skal vi have en attest med, hvorfra vi kører, og hvor vi kører til, og hvad det er vi skal. Har man det ikke, og suser man rundt i en anden kommune, ja så kan man få store bøder. Og ellers skal en grund for at være der, være stor nok. Arbejde kan være en grund, staten ved jo godt at ingen arbejde, ingen penge, ja sådan er det for mange små selvstændige, vi er ikke så heldige at vi får løn ved at sidde derhjemme.

Så jeg var i nabobyen forleden dag, da jeg skulle låne en printer, så jeg kunne sidde og arbejde. Og billedet er fra denne nabo by.

Begravelser er også sat på stand by, forstil jer ikke at kunne deltage til en af sine kæres begravelser. Ja, det må være frygteligt. Familie frokoster, som italienske familier jo stort set har hver weekend skal også aflyses, man skal ikke blende sig med andre end dem der i forvejen boede i husstanden.

I starten af den her karantæne, måtte vi gerne gå ture, det må man ikke mere, folk med hunde kan gå max. 100 meter fra sit hjem og så hjem igen.

Stilheden er trykkende, den omslutter det hele, og kære alle jer i Danmark gør nu alt i kan for at undgå at I sidder her om et par uger, vi startede der hvor I er for lidt mindre end 3 uger siden. Jeg kan kun sige det er IKKE en situation nogen kan ønske sig.

Og stop nu med at beklage jer, over den danske regerings beslutning om den grænselukning, det er en super god ide, og bliver folk ved med at sige det ikke er, så transmogrif dem herned i et par dage, så tror jeg de hurtigt træffer en anden beslutning.

Den lille region der hedder Molise, der ligger nede omkring Rom, de lukkede deres regions grænser for lang tide siden, for alle andre end dem der har bopæl der, de har så desværre også fået smittede. Men langt færre end Deres nabo regioner.

I kan følge med på det her link, hver dag bliver siden opdateret.

Og tak til alle de læger, og sygeplejersker der arbejder i døgndrift, hernede. De er vitterligt vores helte.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s