Munk

Af Steffen Jensen

Bogen her, Munk, er et indgående og nuanceret studie i mennesket og forfatteren Kaj Munk. Bogens forfatter, Per Stig Møller påviser i første kapitel, at mange af de citater, man i efterkrigstiden har bedømt Kaj Munk ud fra, er taget ud af deres sammenhæng og giver et mere grelt indtryk af Munks antidemokratiske synspunkter, end der er reel basis for. Han sætter Munk ind i hans tid beskriver Munks sammensatte syn på heroen, tiden og kristendommen og viser, hvor afgørende det eksistentielle valg var for Munk. Efter korrektionen af Munks politiske eftermæle fortæller Per Stig Møller om Kaj Munks liv, hans særprægede opvækst på Lolland, studielivet i København, præste- og familielivet i Vedersø, hans teaterkarriere og hans indsats under besættelsen osv. Dertil kommer en gennemgang ag Munks teologiske holdninger med udgangspunkt i kærlighedsbruddet samt en nyvurdering ag Munks dramatik, hvori Per Stig Møller fremstiller nye sammenhænge og nye dimensioner. En meget interessant bog om en stor dansker. Antikvariatet i Næstved har netop fået et eksemplar på hylderne og det er via følgende link du kan bestille den:

http://bit.ly/PerStigMøller_Munk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s