HÆDER TIL FILMINSTRUKTØREN JØRGEN LETH

Af Lars Movin på Facebook

Det er netop blevet bekendtgjort, at en af verdens vigtigste dokumentarfilm-festivaler, IDFA i Amsterdam, ved sin kommende udgave (20. november til 1. december 2019) vil give en Lifetime Achievement Award til Jørgen Leth. I den udsendte pressemeddelelse lyder begrundelsen:

“From his influential short film ‘The Perfect Human’ (1967) through to today, Jørgen Leth inspired generations of filmmakers with his strong auteur voice and fearless perspective on reality. Based in Denmark and Haiti, Leth was never hampered by concerns of veracity and fact. In celebration of his extraordinary filmmaking, IDFA is delighted to award the 83-year-old director with a Lifetime Achievement Award during the festival.”

Det var også på tide, kunne man sige! Og på sin plads at få betonet, at Jørgen Leth – som i de senere år vel nærmest er blevet folkeeje herhjemme, og fred med det – først og fremmest er en af sin generations betydeligste og mest nyskabende kunstnere: både som filmmager og digter. Så pyt med, at IDFA gør hæders-modtageren et år ældre, end han er!

Tillykke til Jørgen Leth! Og tak til filmkommentaren.dk for at dele nyheden!

(foto: lm / 2015)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s