Nye bøger fra Jomi Massage og Torben Ulrich

torbenulrich_tovekurtzweil

Asger Schnacks Forlag og Bebop udgiver to titler i september 2018:

Jomi Massage: ”Priktegning over et år”

Torben Ulrich: ”Et vækkeur i Cecil Taylors flygel – tekster om jazz 1945-2005”

Jomi Massage (aka Signe Høirup Wille-Jørgensen), f. 1974, er en eksperimenterende vokalist, guitarist og pianist. Hun komponerer og performer på tværs af kunstens genrer. Jomi Massage har turneret flittigt i ind- og udland. Hun har skrevet musik til teater og film og har komponeret koncerter til bl.a. Danmarks Radios Big Band og Det Kongelige Teater. Hun er indehaver af selskabet The Being Music. Debut på plade i 1995. Hun har udgivet en lang række plader med Speaker Bite Me og i eget navn, i 2012 ”Dråbers logik” (s.m. Anne Lise Marstrand-Jørgensen) og i 2013 ”Primitives”. Seneste udspil er performancerækken ”Ritualer for Fællesskaber” (1-10 siden 2016).

”Priktegning over et år” er hendes debut som forfatter. Stille, enkelt, varmt, virkeligt bevæger vi os gennem den afprikkede tid – i zenbuddhistisk ro. Udgivelsesdato: 14. september.

Torben Ulrich, f. 1928, bosat i San Francisco. I en lille menneskealder tennisspiller på topplan, men har sideløbende været en fremtrædende jazzkritiker, ligesom han også har praktiseret som musiker, kunstner, filmmager m.m. Han har på Bebop udgivet to bind med såkaldte songlines, ”Terninger, tonefald” (2005) og ”Stilhedens cymbaler” (2007). Hans seneste bog er ”Boldens Øjne, Værens Ben – Notater langs idrættens spalte(n)de veje” (udkommer efteråret 2018).

”Et vækkeur i Cecil Taylors flygel – tekster om jazz 1945-2005” er redigeret af Lars Movin, f. 1959. Lars Movin har som forfatter og filmmager kredset om dels amerikanske avantgarde-fænomener, dels en generation af danske modernister, for hvem Torben Ulrich i flere tilfælde har været et forbillede (ikke mindst Jørgen Leth og Dan Turèll). Han har tidligere udgivet to bøger med Torben Ulrich: antologien ”Jazz, bold & buddhisme” (red.) (2003) og biografien ”Udspil – samtaler med Torben Ulrich” (2004).

”Et vækkeur i Cecil Taylors flygel – tekster om jazz 1945-2005” udgives af imprintet Bebop. Bogen viser Torben Ulrichs formidable evne til – gennem årtier – at formidle jazz-oplevelsen. Udgivelsesdato: 21. september.

Torben Ulrich kommer i forbindelse med sin 90-års fødselsdag den 4. oktober 2018 til København, hvor der i løbet af oktober måned vil blive afholdt en række arrangementer i Galleri Tom Christoffersen, Cinemateket, JazzCup, Tranquebar og Politikens Hus.

Begge bøger er tilrettelagt af Mette & Eric Mourier.

Jomi Massage (Foto: Karoline Tiara Lieberkind)
Torben Ulrich (Foto: Tove Kurtzweil)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s