BALLET OG OPERA PÅ VEJ PÅ SKOLESKEMAET I HELE KØBENHAVN🩰🎭

Af Franciska Rosenkilde, Alternativet, Kulturborgmester

Yes! De fleste københavnske børn kan se frem til at møde alle former for scenekunst i skoletiden.

En ny ambitiøs samarbejdsaftale mellem Københavns Kommune og Det Kongelige Teater vil nemlig tilbyde alle københavnske folkeskoler forløb med klassisk scenekunst som opera, ballet og musik.

Konkret betyder det, at eleverne kan blive tilbudt kortere eller længere forløb med opera, ballet og klassisk musik, hvor kunstnere og lærere blandt andet hjælper børnene med at skabe deres egne forestillinger med alt fra kostumer og kulisser til sang, dans og skuespil.

At opleve de skrå brædder eller dansens verden er desværre ikke alle børn forundt. Så jeg glæder mig virkelig over, at vi udvider tilbuddet, så alle byens folkeskoler fremover kan få opera, ballet og klassisk musik på skoleskemaet. I Kultur- og Fritidsudvalget er vi også meget glade for, at tiltaget med åben scene, som vi har drøftet med Det Kongelige Teater, også ser ud til at kunne falde på plads. For Det Kongelige Teater kan noget helt særligt.

Udover aftalen for skolebørn vil Det Kongelige Teater også afprøve muligheden for, at teatrets Pixi Forestillinger på sigt kommer Københavns dagtilbud til gode. På den måde bliver de mindre københavnerbørn også inviteret indenfor i Det Kongelige Teater til opera, ballet eller koncerter i børnehøjde.

Du kan læse mere om kulturens indtog på skoleskemaet her.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s